***
W piątek po raz drugi popełniłam drożdżowe bez wyrabiania i coraz bardziej podoba mi się ten przepis:
Do miski dajemy po kolei takie składniki (nie mieszamy):
5 jajek, 10 dag drożdży (kostka) rozkruszonych, 1 szkl. cukru pudru, 1 szkl. oleju, 1 szkl. zimnego mleka, 5 szkl. mąki.
Wszystko odstawiamy na 3 godz. Potem wszystko wymieszać łyżką. Wyłożyć na dużą blachę. Upiec.
Tym razem oprócz ciasta z serem i kruszonką powstało kilka bułeczek z tymi samymi dodatkami.
Do miski dajemy po kolei takie składniki (nie mieszamy):
5 jajek, 10 dag drożdży (kostka) rozkruszonych, 1 szkl. cukru pudru, 1 szkl. oleju, 1 szkl. zimnego mleka, 5 szkl. mąki.
Wszystko odstawiamy na 3 godz. Potem wszystko wymieszać łyżką. Wyłożyć na dużą blachę. Upiec.
Tym razem oprócz ciasta z serem i kruszonką powstało kilka bułeczek z tymi samymi dodatkami.
Nie mogę, jaki Boss. ale jej powiedział.
OdpowiedzUsuńMaria te drożdzowe. już czekam wiosny.
wyglada extra.
no potwierdzam - pyszne zwłaszcza bułeczki! I idą w boczki niestety!
OdpowiedzUsuń